Pierniczki
goszczą w większości polskich domów w czasie Świąt Bożego Narodzenia. Duńczycy również lubują się w pierniczkach,
które smakiem są zbliżone do polskich. Pieczemy je przynajmniej dwa tygodnie
przed świętami, aby zdążyły zmięknąć choć tradycyjne przepisy mówią nawet o
miesiącu leżakowania.
"Pyry na gaz" to w mojej rodzinie hasło zapowiadające rodzinny posiłek. Zapraszam będzie pysznie!
piątek, 29 listopada 2019
wtorek, 26 listopada 2019
Czekoladowe risotto z migdałami i żurawiną
Jeśli lubicie ryż
na leku i czekoladę to zakochacie w tym deserze! Bardzo czekoladowe,
kremowe risotto z kwaśnawą żurawiną i chrupiącymi płatkami
migdałów ma wszystko co łasuchowi do szczęścia potrzeba
poniedziałek, 18 listopada 2019
Roladki z marchewką
Schabowe roladki z farszem z marchewki to doskonała propozycja na obiad lub przyjęcie.
Są smaczne i łatwe w przygotowaniu, a do tego efektowne.
wtorek, 12 listopada 2019
Pudding ryżowy z karmelizowaną dynią
Słodki śniadanie? Jesienny deser czy
podwieczorek dla dzieci? Ten pudding z karmelizowaną dynią spełni
się jako każde z tych dań. Kremowy, mleczy ryż z nutą wanilii i
słodką, cynamonową dynią doskonale do siebie pasują tworząc
pyszne, jesienne danie.
czwartek, 7 listopada 2019
Babka z batatów z karmelem i migdałami
Jedno z lepszych ciast typu "wymieszaj i upiecz" jaki jadłam!
Fantastyczna babka
z batatów, z dodatkiem płatków owsianych i mąki pełnoziarnistej
oraz cynamonu. Słony karmel z chrupiącymi migdałami doskonale
dopełnia smak. Idealne ciasto do kawy!
niedziela, 3 listopada 2019
Risotto z dynią i polędwicą
Absolutnie
przepyszne kremowe risotto z lekko słodkawą dynią i zielonym
groszkiem, aromatycznym białym winem i kruchym mięsem z polędwicy
wieprzowej. Wyśmienite, pełnowartościowe danie obiadowe.
Subskrybuj:
Posty (Atom)