Klasyka
włoskiego deseru z orzeźwiającymi, kwaskowymi malinami, które
równoważą słodycz deseru. Doskonale smakuje również z innymi
kwaskowymi owocami np. wiśniami.
"Pyry na gaz" to w mojej rodzinie hasło zapowiadające rodzinny posiłek. Zapraszam będzie pysznie!
piątek, 30 września 2016
środa, 28 września 2016
Makaron ryżowy z warzywami i tofu
To
danie to bardzo szybka wegetariańska propozycja obiadowa, którą
przygotujemy w zaledwie 20 minut. Świetnie sprawdzi się jako danie
do pracy lub szybki obiad.
poniedziałek, 26 września 2016
Eintopf z kapustą
Przedstawiam
danie jednogarnkowe, które bez problemu możemy przygotować w
zaledwie pól godziny. Dzięki dużej ilości warzyw i mięsa danie
bogate jest w witaminy i białko a możliwość modyfikacji ilości i
rodzaju warzyw sprawia, że możemy bez problemu dostosować smak dania do
własnego gustu.
piątek, 23 września 2016
Orientalna fasolka z tofu
To
pyszne, orientalne danie przygotujemy w 20 minut. Jego złożony,
pikantno-słony smak świetnie komponuje się z ryżem bądź
makaronem ryżowym.
środa, 21 września 2016
Jajecznica grzybiarza
Jajecznica to jedno z podstawowych dań
śniadaniowych. Można ją modyfikować na wiele sposobów dodając
ulubione składniki. Jesienną porą polecam przepyszną wersję z
leśnymi grzybami, których smak dominuje nad daniem. Dodatek
delikatnej i neutralnej cukinii i słodkawej cebulki świetnie się
komponuje podbijając smak.
poniedziałek, 19 września 2016
Poncz herbaciany z dzikim bzem
Bardzo
lubię smak owoców
czarnego
bzu.
Przygotowuję z niego syrop oraz nalewkę. Kiedy go zobaczyłam ten
przepis postanowiłam go wypróbować. Poncz ma wyraźny smak owoców
bzu
z wyczuwalną
w
tle herbata
i przyprawami.
Przepis z książki „Nasze
jedzenie
– naturalnie!”.
piątek, 16 września 2016
Sajgonki z kurczakiem
Tego
dania nie trzeba nikomu przedstawiać. Nie jest dietetyczne ani
lekkie a za po pyszne! W sajgonkach możemy schować rożne składniki
z łatwością zmieniając ich smak.
środa, 14 września 2016
Sałatka z tuńczykiem i oliwkami
To
chyba najszybsza i najłatwiejsza sałatka świata.... a jej smak
jest doskonały. Można ją także z powiedzeniem jeść jako pastę
tuńczykową do pieczywa. Pychota!
poniedziałek, 12 września 2016
Gulasz z indyka z kurkami
Dziś lekką i pyszną propozycję na obiad z duszonego mięsa indyczego z
kurkami i cebulką. W towarzystwie kaszy gryczanej i kiszonych
ogórków jest po prostu wyborny.
piątek, 9 września 2016
Biszkopt z mirabelkami
Mirabelki występują
powszechnie w ogrodach, na polach czy nieużytkach ale rzadko goszczą
na stołach. Te kwaskowe śliwki świetnie kontrastują z słodkim
smakiem ciasta biszkoptowego.
środa, 7 września 2016
Smoothie ananas-mango-banan
Latem
koktajle i smoothie są obowiązkowym punktem letniego jadłospisu.
Doskonale gaszą pragnienie i sycą tworząc lekki i smaczny posiłek.
Smoothie przygotowany z mrożonych owoców świetnie orzeźwia i
chłodzi w upalne dni.
poniedziałek, 5 września 2016
Duszony schab na warzywnej pierzynce
Kruche
i delikatne mięso na warzywnej pierzynce z papryki, pomidorów i
cebuli. Pyszny, zdrowy obiad, pełen smaku!
czwartek, 1 września 2016
Croissant z jajecznicą i chorizo
Kto powiedział że croissanty powinno
się jest na słodko? Ich delikatny, lekko słodkawy smak świetnie
komponuje się z jajecznica z świeżym tymiankiem i aromatycznym
chorizo. Śniadanko mistrzów :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)