Korzystając z
uroków lata i jego dobrodziejstw zapraszam na przepyszną, kolorowa
sałatkę warstwową z kurczakiem, pomidorkami i fasolką szparagową.
Pięknie się prezentuje, więc z powodzeniem możemy postawić ja na
imprezowym stole czy grillu dla znajomych. Do tego jest po prostu
przepyszna.
"Pyry na gaz" to w mojej rodzinie hasło zapowiadające rodzinny posiłek. Zapraszam będzie pysznie!
środa, 30 sierpnia 2017
poniedziałek, 28 sierpnia 2017
Syrop z mirabelek
Mirabelki smakują dzieciństwem. Syrop z
nich przygotowany będzie zimą jak złoto... nie tylko za sprawa
pięknego koloru ale tez wspaniałego, kwaskowego smaku. Pycha!
środa, 9 sierpnia 2017
Sałatka z pomidorkami i agrestem
Agrest niegdyś
rósł w niemal każdym przydomowym ogródku. Dziś jest nieco
zapomniany, a jego zastosowanie zwykle kończy się na kompocie lub
dżemie. Jego kwaskowy smak doskonale przełamuje smak sałatek.
Polecam spróbować!
poniedziałek, 7 sierpnia 2017
Kompot agrestowy na zimę
Przedstawiam bardzo
prosty kompot do słoików na zimę. Nie wymaga gotowania, a jedynie
zalania gorącym syropem, dzięki czemu owoce nie rozpadają się,
zachowując swój kształt. Przepis można stosować nie tylko do
agrestu ale również truskawek, wiśni czy czereśni.
Owoce z kompotu
posłużą jako świetny dodatek do zimowych wypieków.
piątek, 4 sierpnia 2017
Koktajl mango z zieloną herbatą
Jeśli
lubicie mango i zieloną herbatę ten koktajl jest zdecydowanie dla
Was. Słodycz owocu świetnie komponuje się z wyrazistym naparem.
Jest gęsty, orzeźwiający i przepyszny.
środa, 2 sierpnia 2017
Risotto z bobem
Fantastyczne zielone risotto z bobem jest
kwintesencją lata. Łączy wyraziste smaki boczku, czosnku i wina z
sycącym bobem, słodkawą cebulą i kremowa konsystencją ryżu z
śmietanką
Subskrybuj:
Posty (Atom)