Chłodniki
nie świetnie sprawdzają się w upalne dni, kipią warzywami i są
przesmaczne! Świetnie nadają się zarówno jako obiad do pracy jak
i posiłek na ogrodzie.
"Pyry na gaz" to w mojej rodzinie hasło zapowiadające rodzinny posiłek. Zapraszam będzie pysznie!
środa, 29 czerwca 2016
poniedziałek, 27 czerwca 2016
Makaron z groszkiem i jajkiem
To
danie jest idealne kiedy macie niewiele czasu i niewiele w lodówce.
Wystarczy kilka niewyszukanych składników i 20 minut i pyszny
zielony wiosenny obiad gotowy.
piątek, 24 czerwca 2016
Omlet z papryką i chorizo
Omlet
obok jajecznicy i jajek gotowanych to bodaj najpopularniejsze danie
śniadaniowe. Jego niepodważalnym walorem jest fakt, ze możemy
dowolnie komponować jego smak wybierając ulubione składniki.
Połączenie hiszpańskiej wyrazistej kiełbasy chorizo, cebulki i
czerwonej papryki jest po prostu obłędne.
środa, 22 czerwca 2016
Sałatka ze szpinakiem, jajkiem i pomidorkami
Połączenie
szpinaku z jakiem to klasyka gatunku. Podkręcona smakiem słodkich
pomidorków koktajlowych tworzy zdrową, wiosenną sałatkę na lekki
posiłek.
poniedziałek, 20 czerwca 2016
Szparagi z szynką i serem po francusku
Dziś na pyszną, niezobowiązującą
przekąskę proponuję szparagi z szynką i serem zapieczone w
cieście francuskim.
Póki jeszcze szparagi są dostępne wypróbujcie ten mega prosty przepis. Jeśli nie zdążycie następna szansa dopiero za rok.
piątek, 17 czerwca 2016
Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem
Placki
tortilli są bardzo wdzięcznym materiałem, z którego możemy
przygotować zarówno przystawki, jak i danie główne a nawet
śniadanie.
Pełnoziarniste
placki zestawione z jajecznicą ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
stanową pyszne i pełnowartościowe śniadanie.
środa, 15 czerwca 2016
Pudding z chia z białą czekoladą
Nasiona
chia ode pewnego czasu zyskały sporą popularność za sprawą
zawartych w nich wartości odżywczych. Zawierają sporo błonnika i
białka a także kwasów omega-3 i wapnia. Są bardzo szybkie w
przygotowaniu. Wystarczy umieścić je w ciepłym płynie. Już po
kilku minutach zaczynają się „żelować” podobnie jak siemię
lniane. Nasion się nie gotuje, gdyż tracą swoje właściwości
zdrowotne.
poniedziałek, 13 czerwca 2016
Aksamitny krem szpinakowy
Zupa jest
super-łatwa i szybka w przygotowaniu. Zawsze mam w domu składniki
na jej przygotowanie, dzięki czemu w ciągu 30 minut mogę serwować
mężowi i dzieciom pyszną i zdrową zupę.
Polecam ugotować
bulion wcześniej i zamrozić w odpowiednich pojemnikach. W ten
sposób zawsze jest pod ręką.
piątek, 10 czerwca 2016
Grillowane kiełbaski z cebulką BBQ
Grillowane
kiełbaski to klasyk, który lubi większość. Jeśli znudziła Wam
się wersja tradycyjna polecam tą z nadzieniem z czerwonej cebuli w
sosie BBQ z dodatkiem grillowanej cukinii. Nadzienie cebulowe jest
przepyszne i naprawdę warte wypróbowania.
środa, 8 czerwca 2016
Kawa z musem truskawkowym i śmietaną
Ulubiona
kawa z słodkim musem truskawkowym i bitą śmietaną to w zasadzie
propozycja na deser niż napój. Niemniej jest przepyszna! Owocowa,
wiosenna wersja małej czarnej.
poniedziałek, 6 czerwca 2016
Pieczarki z szpinakiem i suszonymi pomidorami
Sałatka,
jarzynka, przystawka... jakkolwiek zaklasyfikujemy to danie jedno
jest pewne – połączenie wyrazistych pieczarek, świeżego
szpinaku i słodkawych suszonych pomidorów jest wyborne. Polecam
gorąco wypróbować to wiosenne zestawienie smaków.
piątek, 3 czerwca 2016
Cynamonowe ślimaczki
Maślane
kruche ślimaczki z aromatem cynamonu będą miłym dodatkiem do kawy
i ulubionym smakołykiem dzieci.
środa, 1 czerwca 2016
Warzywna potrawka z szparagami i kurczakiem
Lekka i zdrowa propozycja obiadowa z
wiosennych warzyw. Pełna koloru i witamin. Przepyszna z bagietką
lub ryżem.
Subskrybuj:
Posty (Atom)