Z
gotowanymi rzodkiewkami spotkałam się pierwszy raz w Wielkiej
Brytanii i szczerze mówiąc pomyślałam, że to szaleństwo je
gotować. Spróbowałam i zmieniłam zdanie. Są bardzo smaczne.
Podczas gotowania trącą ostrość i smakują trochę jak twardszy
kalafior. Od siebie dodałam orzechy.
"Pyry na gaz" to w mojej rodzinie hasło zapowiadające rodzinny posiłek. Zapraszam będzie pysznie!
poniedziałek, 27 lutego 2017
piątek, 24 lutego 2017
Ciasto marchewkowe z jabłkiem i cynamonem
Ciasto
marchewkowe wpisało się już na stałe na listy słodkich wypieków.
Ja proponuję wersję z jabłkami, które nie tylko dodają smaku ale
również wilgoci. Cynamon natomiast doskonale komponuje się z
jabłkiem.
środa, 22 lutego 2017
poniedziałek, 20 lutego 2017
Koktajl jagodowo-ananasowy
Bardzo
łatwy i szybki w przygotowaniu owocowy koktajl pełen witamin.
Słodycz banana i ananasa równoważy kwaskowy smak jogurtu i świetnie
komponuje się z jagodami.
piątek, 17 lutego 2017
Francuska gwiazda
Efektowna
i nieskomplikowana przekąska z ciasta francuskiego. Z racji
szybkości i łatwości wykonania doskonale nadaje się na przyjęcie
sylwestrowe czy karnawałowe albo spotkanie ze znajomymi.
środa, 15 lutego 2017
Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią
Pyszne
klopsiki o niecodziennym smaku i zaskakującym wnętrzu. Idealne
jeśli lubimy klopsy ale znudziły nam się te w standardowej wersji.
poniedziałek, 13 lutego 2017
Deser z mango i bakaliami (bez cukru)
Deser
nie musi być pełen dodanego cukru żaby był smaczny i słodki.
Słodycz w tym przypadku daje dojrzałe mango i suszone owoce. Całość
jest lekka i bardzo smaczna.
piątek, 10 lutego 2017
Mini serniczki z mango (na zimno)
Małe
dwuwarstwowe serniczki z słodkim mango. Można tez podwoić ilość
i przygotować je w tradycyjnej tortownicy. Najlepsze z dodatkiem
świeżych owoców.
środa, 8 lutego 2017
Zapiekanka z kurczakiem i makaronem
Taka
zapiekanka to kuchenny samograj. Wrzucamy wszystkie składniki do
naczynia żaroodpornego, podlewamy sosem i na tym nasz praca się
kończy. Smak kurczaka, warzyw i przypraw świetnie się przenika a
danie jest sycące i pyszne!
poniedziałek, 6 lutego 2017
Sałatka z fenkułem i tuńczykiem w pieczarce
Elegancka,
lekka sałatka, która świetnie sprawdzi się jako przystawka przed
daniem głównym. Wyrazisty smak tuńczyka, współgra z smażonym
koprem włoskim i pieczarką.
piątek, 3 lutego 2017
Piegus z jabłkami i cynamonowa kruszonką
Pyszne,
wilgotne ciasto makowe z dodatkiem jabłka i cynamonowej kruszonki.
Maku nie potrzeba mielić dzięki czemu przygotowuje się je szybko i
łatwo.
środa, 1 lutego 2017
Ziemniaki pieczone w ziołach
Chrupiący
i aromatyczny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Doskonały zamiast
zwykłych ziemniaków z wody, wprowadza do każdego dania powiew
świeżości. Do tego nie wymaga wielkiej pracy... wystarczy pokroić,
włożyć do piekarnika i czekać
Subskrybuj:
Posty (Atom)