Szpinak,
rukola, jajko i wyraziste suszone pomidory. Kilka niewyszukanym
składników na pyszną, lekką przystawkę lub posiłek do pracy.
"Pyry na gaz" to w mojej rodzinie hasło zapowiadające rodzinny posiłek. Zapraszam będzie pysznie!
poniedziałek, 31 października 2016
piątek, 28 października 2016
Klopsy z szpinakiem
Klasyczne
klopsiki wieprzowe zyskają zupełnie nowy wymiar, gdy wypełnimy je
szpinakowym farszem z czosnkiem, cebulką i śmietanką.
środa, 26 października 2016
Cytryny na zimę w korzennym syropie
Mróz
za oknem, ciepły kocyk i pyszna korzenna herbata z cytrynką. Może
być przyjemniej? Taka cytrynka z aromatem wanilii i cynamonu jest
wyśmienita do zimowej herbaty (najlepiej razem z korzennym syropem).
poniedziałek, 24 października 2016
Deser z mango i chia
Prosty,
nieskomplikowany deser z zaledwie kilku składników. Przygotowuje
się go w kilka minut bez dodatku cukru a jest po prostu
przepyszny.
piątek, 21 października 2016
Klasyczna sałatka niemiecka
Przedstawiam
przepis na pyszną, szybką i tanią sałatkę naszych zachodnich
sąsiadów. Składniki na nią są łatwo dostępne a przygotowanie
bajecznie proste dlatego bez problemu możemy ją przygotować kiedy
najdzie nas ochota.
środa, 19 października 2016
Jednogarnkowe danie z mięsem i warzywami
Danie
jednogarnkowe mają kilka fantastycznych zalet: smaki składników
świetnie się przenikają, danie jest łatwe w przygotowaniu a po
obiedzie nie mamy góry naczyń do zmywania.
poniedziałek, 17 października 2016
Daktylowe trufle z migdałami
Fit
słodycze? Proszę bardzo! Słodziutkie trufle z daktyli i płatków
migdałowych obtoczone gorzkim kakao przygotujemy w dosłownie kilka
minut. Bezglutenowe,
bez cukru, bez pieczenia i przepyszne!
piątek, 14 października 2016
Fasolka szparagowa z kurczakiem
Delikatny
kurczak, mnóstwo fasolki szparagowej i aromatyczna czerwona papryka
w jednym bardzo szybkim daniu obiadowym. Bez wymyślnych składników,
długiego stania przy garnkach i skomplikowanych receptur.
środa, 12 października 2016
Placuszki ryżowe z pietruszką
Jest
to bardzo łatwa i szybka w wykonaniu potrawa. Można ją dowolnie
modyfikować dodając swoje ulubione dodatki. Często robię ją
kiedy zostanie mi z poprzedniego obiadu ryż i podaję zamiast
ziemniaków czy tradycyjnego ryżu.
poniedziałek, 10 października 2016
Sałatka ze szpinakiem, jajkiem i rzodkiewką
Lekka
i zdrowa sałatka z świeżym szpinakiem, rzodkiewką i jakiem.
Szpinak z powodzeniem można zastąpić rukolą lub roszponką.
piątek, 7 października 2016
Zupa krem pomidorowo-kokosowa
Nieco
zaskakujące i baaardzo smaczne połączenie smaku pomidora i kokosa.
Niewiarygodne jak niewielki dodatek nowego składnika może odmienić
klasyczną pomidorową!
środa, 5 października 2016
Orientalne pieczarki z mleczkiem kokosowym
Wydawałoby
się, ze pieczarki nie są w stanie nas niczym zaskoczyć. A jednak!
W pikantnej odsłonie z mleczkiem kokosowym i pietruszką są po
prostu przepyszne. Możemy serwować je jako danie główne z ryżem
lub makaronem różowym bądź jako dodatek np. do sajgonek.
poniedziałek, 3 października 2016
Caprese z serkiem włoskim
Można by powiedzieć - takie proste i takie smaczne!
Kuchnia
włoska jest nieskomplikowana i pyszna. Takie jest też klasyczne
włoskie caprese, które równie dobrze smakuje z serkiem włoskim
zamiast klasycznej mozzarelli. Delikatna, pyszna i aromatyczna
sałatka. Niebo w gębie!
Łapcie pomidory, teraz są najsmaczniejsze!
Subskrybuj:
Posty (Atom)