Przygotowanie
tej bajecznie prostej sałatki to maksymalnie 15 minut, a jej bogaty
smak, przełamany chrupiącymi orzechami sprawi, że zasmakuje nie
tylko osobom dbającym o dietę.
"Pyry na gaz" to w mojej rodzinie hasło zapowiadające rodzinny posiłek. Zapraszam będzie pysznie!
środa, 30 listopada 2016
niedziela, 27 listopada 2016
Wigilijna kapusta z grochem
Do Bożego Narodzenia został już mniej niż miesiąc więc czas najwyższy pomyśleć o świątecznym menu. Na wigilijnym stole w mojej rodzinie nigdy nie może zabraknąć kapusty z grochem. Jest to nieodzowna
i zawsze z chęcią zjadana potrawa, nie ma takiej opcji że jej nie będzie ;)
piątek, 25 listopada 2016
Owsianka na zdrowie
Zdrowa
i bogata wersja klasycznej owsianki. Pełna orzechów, żurawiny,
pestek słonecznika i jagód goji. Przepis pochodzi od znanej ze
zdrowego trybu życia i odżywiania Ewy Chodakowskiej.
poniedziałek, 21 listopada 2016
Spaghetti z śmietanowym tuńczykiem
Bardzo
smaczna propozycja na szybki obiad w 15 minut. Składniki na to danie
można mieć zawsze w zanadrzu i bez problemu przygotować szybki obiad kiedy brak czasu i pomysłu.
piątek, 18 listopada 2016
Trufle czekoladowe
Trudno
zrozumieć jak z kilku prostych składników może powstać coś tak
pysznego! Najprostsze i NAJLEPSZE trufle mocno czekoladowe polecają
się do kawki :)
środa, 16 listopada 2016
Pasta śledziowa do pieczywa
Łatwa
i szybka pasta do pieczywa. Składniki na jej przygotowanie można
mieć zawsze w zanadrzu i wyczarować w kilka minut pyszną pastę na
kolację czy śniadanie.
poniedziałek, 14 listopada 2016
Orientalne tofu z warzywami
Danie
z cyklu „20 minut i gotowe”. Ekspresowe danie wegetariańskie
inspirowane kuchnią orientalną. Wyraźnie pikantne, pełne smaku i
pyszne!
piątek, 11 listopada 2016
Glazurowane żeberka w marynacie
Soczyste
glazurowane żeberka w pysznej, słodkawej marynacie z sosu sojowego,
ketchupu, sosu Worcester i miodu. Absolutnie najlepsze!
środa, 9 listopada 2016
Dżem dyniowo-pomarańczowy
Smak
i zapach tego dżemu przywołuje mi na myśl święta. Intensywny
aromat pomarańczy i cytryny świetnie ożywia nieco mdły smak dyni.
Do tego ma piękny pomarańczowy kolor.
poniedziałek, 7 listopada 2016
Bezglutenowy chleb drożdżowy z ziarnami i orzechami
Uwielbiam
zapach świeżego chleb! Ten jest super prosty w przygotowaniu.
Najwięcej czasu pochłania wyrastanie ciasta i pieczenia ale to nie
absorbuje to naszej uwagi. Możemy więc nastawić ciasto i zająć
się czymkolwiek innym. Chleb przygotowany na bazie mąk
bezglutenowych z duża ilością nasion. Świetny dla osób dbających
o dietę!
piątek, 4 listopada 2016
Pierś w stylu włoskim
Uwielbiam
suszone pomidory... z tej miłości zrodziło się w mojej głowie
danie z ich wykorzystaniem, które okazało się strzałem w
dziesiątkę. Dodatek suszonych pomidorów sprawia że zwykłe
sznycle z kurczaka zmieniają się nie do poznania.
środa, 2 listopada 2016
Batoniki muesli z mango (bezglutenowe)
Takie
batoniki to gratka dla łasuchów, którzy dbają o dietę. Słodzone
daktylami i mango, pełne nasion i orzechów. Bezglutenowe, bez
dodatku cukru, bez pieczenia.
Pyszne!
Subskrybuj:
Posty (Atom)