Placki
kukurydziane są bardzo wdzięcznym produktem do przygotowywania
szybkich wrapów. Delikatny kremowy serek, wyrazista ryba, lekko
słodka papryka i chrupiące orzechy.... pycha! Gorąco polecam!
Składniki:
4
plaski tortilli
opakowanie
białego serka typu Philadelhia
szklanka
posiekanych orzechów włoskich
½
szklanki nasion słonecznika
główka
salaty masłowej
strąk
czerwonej papryki
płat
wędzonego pstrąga łososiowego
Sposób
przygotowania:
Placki
tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko
zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w
mikrofalówce.
Na
placku rozsmarowujemy równą warstwę serka. Orzechy prażymy na
suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą na
serku kanapkowym razem z nasionami słonecznika. Następnie układamy
Liście sałaty, pokrojona w słupki czerwoną paprykę i kawałki
wędzonego pstrąga. Zawijamy jeden z boków w rulon. Kroimy ostrym
nożem na 2 kawałki.
Fajny pomysł, do wykorzystania także jako przekąska poza domem. :)
OdpowiedzUsuń