środa, 14 września 2016

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

To chyba najszybsza i najłatwiejsza sałatka świata.... a jej smak jest doskonały. Można ją także z powiedzeniem jeść jako pastę tuńczykową do pieczywa. Pychota!

 

Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
puszka kukurydzy lub 1 kolba
około 20 ciemnych oliwek
2 małe czerwone cebule
3 łyżki majonezu
sól, czarny pieprz
opcjonalnie: 50g startego żółtego sera
szczypiorek

Sposób wykonania:

Tuńczyka i kukurydze odsączyć z zalewy. Cebulę posiekać w drobną kostkę, oliwki przekroić na pół lub w plasterki. Połączyć składniki. Dodać majonez. Doprawić do smaku, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać również starty żółty ser i szczypiorek.



2 komentarze:

  1. Już dawno nie jadłam sałatki z tuńczykiem, zrobiłaś mi na nią smaka :D

    OdpowiedzUsuń
  2. ostatnio robiłam sałatkę ale bez oliwek

    ---------------------------------------------

    http://bit.ly/2eq3TuE

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly