To
chyba najszybsza i najłatwiejsza sałatka świata.... a jej smak
jest doskonały. Można ją także z powiedzeniem jeść jako pastę
tuńczykową do pieczywa. Pychota!
Składniki:
2
puszki tuńczyka w sosie własnym
puszka
kukurydzy lub 1 kolba
około
20 ciemnych oliwek
2
małe czerwone cebule
3
łyżki majonezu
sól,
czarny pieprz
opcjonalnie:
50g startego żółtego sera
szczypiorek
Sposób
wykonania:
Tuńczyka
i kukurydze odsączyć z zalewy. Cebulę posiekać w drobną kostkę,
oliwki przekroić na pół lub w plasterki. Połączyć składniki.
Dodać majonez. Doprawić do smaku, solą i świeżo mielonym czarnym
pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać również starty żółty ser i
szczypiorek.
Już dawno nie jadłam sałatki z tuńczykiem, zrobiłaś mi na nią smaka :D
OdpowiedzUsuńostatnio robiłam sałatkę ale bez oliwek
OdpowiedzUsuń---------------------------------------------
http://bit.ly/2eq3TuE