środa, 25 lipca 2018

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną

Pyszne wrapy z tortilli z pastą jajeczną, lekko pikantną rukolą i wyrazistymi suszonymi pomidorami. Świetnie sprawdzają się jako szybkie, ciekawe danie śniadaniowe.




Składniki:
4 duże placki tortilla
rukola
12 kawałków suszonych pomidorów

Pasta jajeczna:
4 jajka
Łyżka musztardy dijon
Łyżka majonezu
½ pęczka szczypiorku/dymki
Sól/czarny pieprz

Sposób przygotowania:
Pasta jajeczna: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i rozgniatamy widelcem. Szczypiorek/dymkę drobno siekamy. Jajka łączymy z szczypiorkiem, musztarda i majonezem. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją.
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę pasty jajecznej. Rukolę układamy równą warstwą na paście jajecznej. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki i układamy na rukoli. Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.

Czas przygotowania: 15'
Trudność: łatwe
Kaloryczność: 360 kcal / porcja

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie wrapy, ale z pastą jajeczną jeszcze nie jadłam :D Fajne urozmaicenie zamiast tradycyjnych kanapek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na śniadanie i nie tylko. Wrapy na pewno wyszły pysznie. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly