Pyszna
pasta z makreli z dodatkiem filetów z sardeli, kiszonego ogórka i
czerwonej cebuli będzie smacznym daniem na śniadanie lub kolację.
Składniki:
180-200g
makreli
2 filety z sardeli (anchois)
3 średnie ogórki kiszone
czerwona cebula
pół pęczka szczypiorku
2 łyżki majonezu
czarny pieprz, ostra papryka
2 filety z sardeli (anchois)
3 średnie ogórki kiszone
czerwona cebula
pół pęczka szczypiorku
2 łyżki majonezu
czarny pieprz, ostra papryka
Sposób
przygotowania:
Ogórki
i cebule kroimy w kostkę. Szczypiorek i anchois drobno siekamy.
Makrele dokładnie obieramy ze skóry i ości. Składniki mieszamy
razem dodając majonez i doprawiając do smaku świeżo mielonym
czarnym pieprzem oraz ostra papryką. Serwujemy z świeżym
pieczywem.
warto czytać takie blogi świat od razu staję sie piekniejszy !
OdpowiedzUsuńTaka rzecz się stała że zjadłem APAP Noc w dzień. Czy coś mi się z tego powodu stanie??? Bo się martwię... A przepis...super...zrobiłem bez makreli i anchovies bo akurat nie miałem... Wyszło zaje.......e. pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMordo...teraz wystarczy zjeść zwykły APAP...tylko że w nocy...Ja tak zrobiłem i nic mi nie jest... A przepis... Zaje....sty... Zrobiłem bez anchois, za to z kalarepa i szpinakiem... Niebo w gębie
OdpowiedzUsuń