Małe
niezobowiązujące serniczki są świetną, słodką przekąską na
przyjęciach. Puszyste, kremowe a do tego łatwe i nieskomplikowane w
przygotowaniu.
Składniki:
250g
jogurtu greckiego
250g
serka mascarpone
3/4
szklanki cukru
2
jajka
2
łyżki maki ziemniaczanej
4
łyżki Baileys
100ml
śmietanki kremówki (36%)
Sposób
przygotowania:
Miksujemy
jogurt grecki z mascarpone i mąką. Następnie dodajemy kolejno nie
przerywając mieszania cukier, jajka i likier Baileys. Kremówkę
ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy serowej i bardzo dokładnie
mieszamy. Masę serową wykładamy do silikonowych foremek na
babeczki. Pieczemy w 175stopniach C przez 1o minut po czym
zmniejszamy temperaturę do 120stopni i pozostawiamy sernik na około
35-40 minut do tzw. „suchego patyczka”. Studzimy przy uchylonych
drzwiczkach piekarnika. Dowolnie dekorujemy.
świetnie to wygląda!
OdpowiedzUsuń