Pyszne,
domowe pesto. Nieporównywalne z gotowym sklepowym. Pełne aromatu i
smaku. Doskonałe do makaronów, pizzy, ryb, kanapek...
Składniki:
5
dużych garści liści bazylii (bez łodyżek)
2 ząbki czosnku
50g ziaren słonecznika uprażonych na suchej patelni)
140ml oliwy extra virgin
40 gramów parmezanu
sól i pieprz do smaku
2 ząbki czosnku
50g ziaren słonecznika uprażonych na suchej patelni)
140ml oliwy extra virgin
40 gramów parmezanu
sól i pieprz do smaku
Sposób
przygotowania:
Obrywamy
listki bazylii z gałązek i dokładnie myjemy. Ser ocieramy na tarce
o dużych oczkach. Bazylię i ser umieszczamy w blenderze razem z
czosnkiem i uprażonym słonecznikiem. Dodajemy oliwę i miksujemy na
gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym
pieprzem. Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.
Muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńbardzo mi sie podoba ! rewelacja !
OdpowiedzUsuńale super tutaj jest polecam !
OdpowiedzUsuńBardzo mi sie tu podoba ciekawe informacje !
OdpowiedzUsuńOferujemy nasiona konopi bardzo dobrej jakości, pochodzące od sprawdzonych producentów. Nasze ceny śmiało można uznać za konkurencyjne, Ponadto zapewniamy obsługę najwyższej jakości, dzięki czemu nasz klient może zrobić zakupy szybko sprawnie i przyjemnie. Sprawdź naszą ofertę na Nasiona konopi
OdpowiedzUsuń