Soczyste
i słodkawe pałki z kurczaka z musztardą i ulubiona surówką
znajda uznanie w każdego smakosza.
Składniki:
8
pałek z kurczaka
3 łyżki płynnego miodu
3 łyżki musztardy
3 łyżki płynnego miodu
3 łyżki musztardy
ząbek
czosnku
tymianek, rozmaryn, sól, czarny pieprz
tymianek, rozmaryn, sól, czarny pieprz
Sposób
wykonania:
Pałki
z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą
i świeżo mielonym pieprzem. Przygotowujemy marynatę: miód i
musztardę łączymy z przeciśniętym ząbkiem czosnku, rozmarynem i
tymiankiem. Powstała marynata polewamy pałki i dokładnie w niej
obtaczamy. Pozostawiamy na minimum 2h, a najlepiej na noc.
Zamarynowanego
kurczaka podlewamy ¾ szklanki wody i pieczemy w 180 stopniach C
przez około 50 minut podlewając od czasu do czasu powstałym sosem.
Takie pałeczki muszą pojawiać się od czasu do czasu u mnie :) Wyglądają świetnie, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJemy co jakiś czas i chętnie wracamy d otego przepisu, dzięki :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyglądają, na pewno spróbujemy :)
OdpowiedzUsuńNapisałabym, że fajny wpis, ale tego nie zrobię, bo ten wpis to prawdziwa petarda!
OdpowiedzUsuńbardzo tutaj fajnie u Cb na tym blogu :)
OdpowiedzUsuńSuper wpis gratuluje pomysłowości!
OdpowiedzUsuńMiło się czyta takie wpisy !
OdpowiedzUsuń