poniedziałek, 6 listopada 2017

Herbata z jabłkami, cynamonem i żurawiną

Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna smaku... takiej herbaty nawet nie trzeba reklamować. Jabłka doskonale komponują się z cynamonem a suszona żurawina dodaje nieco słodyczy i kwaskowości. 

 
Składniki:
2 szklanki zaparzonej czarnej herbaty
laska cynamonu
gwiazda anyżu
średnie jabłko
garść suszonej żurawiny
opcjonalnie cukier lub miód do dosłodzenie

Sposób przygotowania:
Herbatę zaparzyć razem z cynamonem i anyżem w dzbanku. Dodać półplasterki jabłka i garść suszonej żurawiny. Herbatę można dosłodzić wedle uznania cukrem lub miodem, pamiętając o tym , żeby miodu nie dodawać do wrzątku bo straci swoje zdrowotne właściwości. Rozlać do szklanek razem z przyprawami i owocami.



6 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly