Rozgrzewająca,
aromatyczna i pełna smaku... takiej herbaty nawet nie trzeba
reklamować. Jabłka doskonale komponują się z cynamonem a suszona
żurawina dodaje nieco słodyczy i kwaskowości.
Składniki:
2
szklanki zaparzonej czarnej herbaty
laska
cynamonu
gwiazda
anyżu
średnie
jabłko
garść
suszonej żurawiny
opcjonalnie
cukier lub miód do dosłodzenie
Sposób
przygotowania:
Herbatę
zaparzyć razem z cynamonem i anyżem w dzbanku. Dodać półplasterki
jabłka i garść suszonej żurawiny. Herbatę można dosłodzić
wedle uznania cukrem lub miodem, pamiętając o tym , żeby miodu nie
dodawać do wrzątku bo straci swoje zdrowotne właściwości. Rozlać
do szklanek razem z przyprawami i owocami.
na moje aktualne przeziębienie idealna :)
OdpowiedzUsuńSuper blog do poczytania w wolnej chwili!
OdpowiedzUsuńCiekawy i inspirujący wpis :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się Twój styl pisania.
OdpowiedzUsuńPiłem takie są bardzo pyszne i skuteczne
OdpowiedzUsuńŚwietnie się czyta twoje wpisy
OdpowiedzUsuń