Coś z serii "dziś na obiad, jutro na śniadanie"...
Z powodu wszechobecnych „E”,
fosforanów i wypełniaczy można stracić wiarę w sklepowe wędliny.
Przygotowanie domowej wędliny staje się więc coraz bardziej
kuszącym pomysłem. Ten przepis co prawda jest czasochłonny ale za
to nie pracochłonny. Mięso przygotowane w ten sposób jest bardzo
soczyste, aromatyczne... po prostu pyyyszne :)
Składniki:
1 kg szynki wieprzowej
2 łyżeczki soli
1/2 łyżki pieprzu
1 łyżka słodkiej papryki
2 łyżeczki soli
1/2 łyżki pieprzu
1 łyżka słodkiej papryki
½ łyżeczki kminku (niemielonego)
łyżeczka tymianku
łyżeczka majeranku
2 białe cebule
2 białe cebule
Sposób przygotowania:
Ciekawe czy by to wyszło z indyczą piersią?? :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis :) również sama robię wędliny w domu :)
OdpowiedzUsuń