piątek, 15 września 2017

Owsianka migdałowa z owocam

Owsianka podwójnie migdałowa z dodatkiem świeżych sezonowych owoców. Przepyszny i zdrowy początek dnia.


 

Składniki:
(na dwie porcję)
6-8 łyżek płatków owsianych
2 szklanki mleka migdałowego
łyżka masła
4 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki wiórków kokosowych

Do podania:
Świeże owoce sezonowe

Sposób przygotowania:
Płatki owsiane, płatki migdałowe, wiórki koksowe i masło wkładamy do niedużego garnka i zalewamy mlekiem migdałowym. Gotujemy do uzyskania kleistej konsystencji około 5-6 minut, raz po raz mieszając. Opcjonalnie możemy nieco dosłodzić miodem, cukrem, stewią lub fruktozą.
Serwujemy na ciepło z świeżymi owocami sezonowymi.


2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly