Owsianka podwójnie
migdałowa z dodatkiem świeżych sezonowych owoców. Przepyszny i
zdrowy początek dnia.
Składniki:
(na dwie porcję)
6-8 łyżek płatków
owsianych
2 szklanki mleka
migdałowego
łyżka masła
4 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki wiórków kokosowych
Do podania:
Świeże owoce sezonowe
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane,
płatki migdałowe, wiórki koksowe i masło wkładamy do niedużego
garnka i zalewamy mlekiem migdałowym. Gotujemy do uzyskania kleistej
konsystencji około 5-6 minut, raz po raz mieszając. Opcjonalnie
możemy nieco dosłodzić miodem, cukrem, stewią lub fruktozą.
Serwujemy na ciepło
z świeżymi owocami sezonowymi.
Wow, wygląda naprawdę przepysznie, pora spróbować jutro :)
OdpowiedzUsuńTakim śniadaniem to bym nie pogardziła.
OdpowiedzUsuń