Wyrazisty
orzechowy koktajl z dodatkiem banana. Świetny na drugie śniadanie
czy lekki podwieczorek. Masło orzechowe stanowi świetne dobre
źródło witamin z grupy B, witaminy E oraz składników
mineralnych: magnezu, fosfory, potasu. W potas bogate są również
banany zawarte w koktajlu, natomiast kefir dzięki żywym kulturom
bakterii doskonale reguluje pracę jelit.
Składniki:
(na dwa duże koktajle)
Banan 1 szt
Kefir szklanka
Masło orzechowe 1 czubata łyżeczka
Cynamon
mielony szczypta
Mielony len lub błonnik 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Banana
kroimy w mniejsze kawałki. Owoce, masło orzechowe, kefir, cynamon i
len umieszczamy w dzbanku blendera i miksujemy na gładko. Serwujemy
udekorowane truskawkami.
Wow, uwielbiam wszelakie koktajle bananowe, dziękuje za super przepis :D
OdpowiedzUsuńciekawy blog, bardzo mnie zainteresowały te wszystkie przepisy polecę go znajomej
OdpowiedzUsuń