Przepyszna alternatywa dla koktajli
owocowych i warzywnych. Pobudzająca kawa, pełne magnezu kakao,
banan jako źródło potasu i słodyczy, zasadotwórcze migdały i
pobudzający perystaltyk kefir... kompozycja idealna :)
Składniki:
(na około 500ml)
300ml kefiru lub jogurtu naturalnego
dojrzały banan
¼ szklanki zaparzonej kawy
½ łyżeczki kakao
mielony cynamon
do posypania płatki migdałów
Sposób przygotowania:
Do kielicha blendera wkładamy banana,
kakao i szczyptę cynamonu. Dolewamy zaparzana kawę i kefir/jogurt
naturalny. Miksujemy do gładkości. Serwujemy posypany płatkami
migdałów.
Wyglądają kusząco ! na pewno wypróbuje! :) zapraszam do siebie http://zdrowoipysznienatalerzubykatarzynka.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńSzukałam przepisu na kawę w upały i trafiłam na ten wpis. Do wypróbowania Twojej receptury przekonał mnie cynamon, który uwielbiam, ale jakoś do tej pory do kawy nigdy go nie dodawałam, nawet mrożonej. Mój błąd. Posmakowało mi :)
OdpowiedzUsuńSuper, że trafiłam na ten blog masa inspiracji nie tylko na kawę a również na inne pobudzające napoje. Ja bardzo lubię kawy o smakach pistacjowych oraz kokosowych. Można je dostać na https://cupandyou.pl/
OdpowiedzUsuń