Bardzo proste w
przygotowaniu danie grillowe. Połączenie smaku lekko słodkawych
śliwek, wyrazistego boczku i ostrej musztardy smakuje nieco jak BBQ.
Składniki:
100g suszonych śliwek
cienkie plasterki
parzonego boczku 30dag
2 małe cukinie
ostra musztarda
Sposób
przygotowania:
Cukinie myjemy i „kroimy” obieraczką
na cienkie wstążki. Plasterki boczku rozkładamy na desce do
krojenia. Smarujemy cienka warstwą musztardy. Na każdym umieszczamy
plasterek cukinii i śliwkę. Zawijamy szczelnie i wbijamy
wykałaczkę. Grillujemy na rozgrzanym grillu (możemy użyć
aluminiowej tacki) do ze złocenia.
Opcjonalnie do każdej śliwki możemy
włożyć połówkę orzecha włoskiego lub migdał.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz