Bardzo
łatwy i szybki w przygotowaniu owocowy koktajl pełen witamin.
Słodycz banana i ananasa równoważy kwaskowy smak jogurtu i świetnie
komponuje się z jagodami.
Składniki:
banan
½
świeżego ananasa
400g
jogurtu naturalnego
szklanka
jagód
miód/stewia/fruktoza
do smaku
Sposób
przygotowania:
Jagody
myjemy i odsączamy na sitku. Banana obieramy ze skórki i dzielimy
na mniejsze kawałki. Miksujemy banana z jagodami, ananasem i
jogurtem naturalnym. Ewentualnie jeśli lubimy słodsze koktajle
możemy dosłodzić miodem/stewią czy fruktozą Na upały świetnie
sprawdza się użycie zamrożonych jagód dzięki czemu napój jest
przyjemnie chłodny. Wierzch możemy dodatkowo posypać płatkami
migdałów i jagodami.
Słodycz banana czy ananasa? :)
OdpowiedzUsuńsłuszne pytanie :) myślę o jednym i pisze o drugim ;)
Usuńja sięgam z ochotą po szklaneczkę :)
OdpowiedzUsuń