poniedziałek, 20 lutego 2017

Koktajl jagodowo-ananasowy

Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu owocowy koktajl pełen witamin. Słodycz banana i ananasa równoważy kwaskowy smak jogurtu i świetnie komponuje się z jagodami.




Składniki:
banan
½ świeżego ananasa
400g jogurtu naturalnego
szklanka jagód
miód/stewia/fruktoza do smaku

Sposób przygotowania:

Jagody myjemy i odsączamy na sitku. Banana obieramy ze skórki i dzielimy na mniejsze kawałki. Miksujemy banana z jagodami, ananasem i jogurtem naturalnym. Ewentualnie jeśli lubimy słodsze koktajle możemy dosłodzić miodem/stewią czy fruktozą Na upały świetnie sprawdza się użycie zamrożonych jagód dzięki czemu napój jest przyjemnie chłodny. Wierzch możemy dodatkowo posypać płatkami migdałów i jagodami.

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly