Pasta
jajeczna z powiewem wiosny w postaci świeżych kolorowych dodatków
rzodkiewki i dymki. Lekko ostry smak dodatków świetnie współgra z
mało wyrazistym smakiem jajek. Najlepsza z dodatkiem ciepłego
pieczywa!
Składniki:
6
jajek
pęczek rzodkiewki
łyżeczka musztardy francuskiej
kilka łyżeczek majonezu
pół pęczka szczypiorku lub dymki
sól, pieprz czarny, ostra papryka
pęczek rzodkiewki
łyżeczka musztardy francuskiej
kilka łyżeczek majonezu
pół pęczka szczypiorku lub dymki
sól, pieprz czarny, ostra papryka
Sposób
przygotowania:
Jajka
gotujemy na twardo a następnie studzimy. Rzodkiewkę kroimy w
drobniutka kostkę. Szczypiorek drobno szatkujemy. Jajka ugniatamy
widelcem. Łączymy ze szczypiorkiem, rzodkiewką, musztardą i
majonezem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz