poniedziałek, 23 stycznia 2017

Pasta jajeczna z rzodkiewką

Pasta jajeczna z powiewem wiosny w postaci świeżych kolorowych dodatków rzodkiewki i dymki. Lekko ostry smak dodatków świetnie współgra z mało wyrazistym smakiem jajek. Najlepsza z dodatkiem ciepłego pieczywa!



Składniki:
6 jajek
pęczek rzodkiewki
łyżeczka musztardy francuskiej
kilka łyżeczek majonezu
pół pęczka szczypiorku lub dymki
sól, pieprz czarny, ostra papryka

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo a następnie studzimy. Rzodkiewkę kroimy w drobniutka kostkę. Szczypiorek drobno szatkujemy. Jajka ugniatamy widelcem. Łączymy ze szczypiorkiem, rzodkiewką, musztardą i majonezem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly