środa, 16 listopada 2016

Pasta śledziowa do pieczywa

Łatwa i szybka pasta do pieczywa. Składniki na jej przygotowanie można mieć zawsze w zanadrzu i wyczarować w kilka minut pyszną pastę na kolację czy śniadanie.

 

Składniki:
2 puszki śledzi w sosie paprykowym
2 jajka
średnia biała cebula
2 ogórki kiszone
½ pęczka natki pietruszki
sól, świeżo mielony czarny pieprz


Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Jajka i ryby wraz z sosem umieścić w misce i rozdrobnić widelcem. Cebule i ogórka posiekać w drobniutką kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly