Zdrowa
i bogata wersja klasycznej owsianki. Pełna orzechów, żurawiny,
pestek słonecznika i jagód goji. Przepis pochodzi od znanej ze
zdrowego trybu życia i odżywiania Ewy Chodakowskiej.
Składniki:
(na
jedną porcję)
3-4
łyżki płatków owsianych
łyżka posiekanych orzechów włoskich
łyżka ziaren słonecznika
łyżka siemienia lnianego
łyżka żurawiny
pół łyżki jagód goji
chude mleko
łyżka posiekanych orzechów włoskich
łyżka ziaren słonecznika
łyżka siemienia lnianego
łyżka żurawiny
pół łyżki jagód goji
chude mleko
Wykonanie:
Wszystkie
składniki umieszczamy w garnku. Zalewamy mlekiem tak aby wszystkie
składniki były zanurzone. Pozostawiamy na 10 minut do napęcznienia.
Dolewamy mleka tak aby przykrywało pozostałe składniki.
Podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając do uzyskania zwartej
konsystencji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz