Latem
koktajle i smoothie są obowiązkowym punktem letniego jadłospisu.
Doskonale gaszą pragnienie i sycą tworząc lekki i smaczny posiłek.
Smoothie przygotowany z mrożonych owoców świetnie orzeźwia i
chłodzi w upalne dni.
Składniki:
świeży ananas
1-2
mango
2 banany
2 szklanki kefiru (ew. jogurtu naturalny)
Sposób
wykonania:
Ananasa
obieramy: odcinamy pióropusz a następnie pionowo paski skóry oraz
spód. Kroimy w plastry a te w mniejszą kostkę wycinając środek.
Mango i banana obieramy. I kroimy w kostkę. Owoce można umieścić
w pojemniczku i zamrozić pprzez kilka godzin – wtedy smoothie
będzie naprawdę orzeźwiające i zimne.
Wszystkie
owoce umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładko z kefirem.
Jeśli nie mroziliśmy wcześniej owoców możemy dodać pokruszony
lód i ponownie zmiksować.
Ewentualnie możemy dosłodzić do smaku
ale nie trzeba bo zarówno ananas jak i banan dają słodycz.
Serwujemy od razu po przyrządzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz