środa, 7 września 2016

Smoothie ananas-mango-banan

Latem koktajle i smoothie są obowiązkowym punktem letniego jadłospisu. Doskonale gaszą pragnienie i sycą tworząc lekki i smaczny posiłek. Smoothie przygotowany z mrożonych owoców świetnie orzeźwia i chłodzi w upalne dni.








Składniki:

świeży ananas

1-2 mango

2 banany

2 szklanki kefiru (ew. jogurtu naturalny)



Sposób wykonania:



Ananasa obieramy: odcinamy pióropusz a następnie pionowo paski skóry oraz spód. Kroimy w plastry a te w mniejszą kostkę wycinając środek. Mango i banana obieramy. I kroimy w kostkę. Owoce można umieścić w pojemniczku i zamrozić pprzez kilka godzin – wtedy smoothie będzie naprawdę orzeźwiające i zimne.

Wszystkie owoce umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładko z kefirem. Jeśli nie mroziliśmy wcześniej owoców możemy dodać pokruszony lód i ponownie zmiksować.



Ewentualnie możemy dosłodzić do smaku ale nie trzeba bo zarówno ananas jak i banan dają słodycz. Serwujemy od razu po przyrządzeniu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly