Kruche
i delikatne mięso na warzywnej pierzynce z papryki, pomidorów i
cebuli. Pyszny, zdrowy obiad, pełen smaku!
600g
schabu bez kości
sól, pieprz, majeranek
olej do smażenia
3-4 ząbki czosnku
duża cebula
czerwona papryka
4 pomidory
szklanka bulionu
sól, pieprz, majeranek
olej do smażenia
3-4 ząbki czosnku
duża cebula
czerwona papryka
4 pomidory
szklanka bulionu
Sposób przygotowania:
Schab myjemy, suszymy ręcznikami papierowymi, kroimy na kotlety i przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju przez około 2 minuty z każdej strony (do zarumienienia).
Na
rozgrzanym oleju przesmażamy drobno pokrojony czosnek i cebule
posiekane w piórka. Dodajemy pokrojona w kostkę paprykę oraz
obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy solą i
przesmażamy razem kilka minut.
Całość
podlewamy bulionem i przekładamy do warzyw schab. Dusimy pod
przykryciem prze 15 minut a następnie zdejmujemy pokrywkę i
gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Wg. gustu sos można
zagęścić odrobiną mąki. Serwujemy z kluseczkami lub ziemniakami.
schab z pomidorami pycha
OdpowiedzUsuń---------------------------
http://bit.ly/2eq3TuE