To
danie jest idealne kiedy macie niewiele czasu i niewiele w lodówce.
Wystarczy kilka niewyszukanych składników i 20 minut i pyszny
zielony wiosenny obiad gotowy.
Składniki:
400g
makaronu (u mnie farfalle)
1,5
szklanki zielonego groszku
łyżka
masła
pęczek
koperku
ząbek
czosnku
2
jajka
100ml
słodkiej śmietanki
sól,
czarny pieprz, papryka w płatkach
Sposób
przygotowania:
Makaron
gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
W
osobnym garnku przez około 4 minuty gotujemy groszek. Odcedzamy.
W
garnku roztapiamy łyżkę masła i przesmażmy chwilkę makaron.
Jajka dokładnie mieszamy z roztartym ząbkiem czosnku, drobno
posiekanym koperkiem, śmietanką oraz solą i pieprzem. Makaron
zalewamy jajkami z dodatki i przesmażamy aż jajka się zetną.
Całość serwujemy z posypane świeżymi ziołami i płatkami
papryki.
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuń