Grillowane
kiełbaski to klasyk, który lubi większość. Jeśli znudziła Wam
się wersja tradycyjna polecam tą z nadzieniem z czerwonej cebuli w
sosie BBQ z dodatkiem grillowanej cukinii. Nadzienie cebulowe jest
przepyszne i naprawdę warte wypróbowania.
Składniki:
6
dowolnych kiełbasek
mała
cukinia
2-3
średnie czerwone cebule
2
łyżeczki cukru
łyżka
oliwy
łyżeczka
octu winnego lub spirytusowego
100ml
sosu BBQ
Sposób
przygotowania:
Na
patelnie wysypujemy dwie łyżeczki cukru i podgrzewamy na niewielkim
ogniu aż się rozpuści. Dodajemy posiekana w pół plasterki cebulę
i oliwę i podsmażamy aż się zeszkli. Podlewamy sosem BBQ i
odrobiną octu i redukujemy do zgęstnienia.
Kiełbaski
nacinamy wzdłuż i faszerujemy cebulką.
Cukinie
„kroimy” wzdłuż obieraczką na cieniutkie plasterki. Każą
kiełbaskę owijamy cukinią. W innej wersji cukinie możemy zastąpić
cienkimi plasterkami boczku.
Kiełbaski
grillujemy obracając ostrożnie na boki, tak aby farsz nie wypadł z
kiełbasek.
Serwujemy
z pieczywem i sałata z świeżych warzyw.
Nie wpadłam na to, żeby faszerować kiełbaski :) Super pomysł!
OdpowiedzUsuń