piątek, 10 czerwca 2016

Grillowane kiełbaski z cebulką BBQ

Grillowane kiełbaski to klasyk, który lubi większość. Jeśli znudziła Wam się wersja tradycyjna polecam tą z nadzieniem z czerwonej cebuli w sosie BBQ z dodatkiem grillowanej cukinii. Nadzienie cebulowe jest przepyszne i naprawdę warte wypróbowania.




Składniki:
6 dowolnych kiełbasek
mała cukinia
2-3 średnie czerwone cebule
2 łyżeczki cukru
łyżka oliwy
łyżeczka octu winnego lub spirytusowego
100ml sosu BBQ

Sposób przygotowania:

Na patelnie wysypujemy dwie łyżeczki cukru i podgrzewamy na niewielkim ogniu aż się rozpuści. Dodajemy posiekana w pół plasterki cebulę i oliwę i podsmażamy aż się zeszkli. Podlewamy sosem BBQ i odrobiną octu i redukujemy do zgęstnienia.
Kiełbaski nacinamy wzdłuż i faszerujemy cebulką.
Cukinie „kroimy” wzdłuż obieraczką na cieniutkie plasterki. Każą kiełbaskę owijamy cukinią. W innej wersji cukinie możemy zastąpić cienkimi plasterkami boczku.
Kiełbaski grillujemy obracając ostrożnie na boki, tak aby farsz nie wypadł z kiełbasek.
Serwujemy z pieczywem i sałata z świeżych warzyw.

1 komentarz:

  1. Nie wpadłam na to, żeby faszerować kiełbaski :) Super pomysł!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly