Zupa jest
super-łatwa i szybka w przygotowaniu. Zawsze mam w domu składniki
na jej przygotowanie, dzięki czemu w ciągu 30 minut mogę serwować
mężowi i dzieciom pyszną i zdrową zupę.
Polecam ugotować
bulion wcześniej i zamrozić w odpowiednich pojemnikach. W ten
sposób zawsze jest pod ręką.
Składniki:
1l dowolnego
bulionu (drobiowy/warzywny)
400-500g
szpinaku(świeży lub mrożony)
100ml słodkiej
śmietanki
łyżka mąki
sól, czarny
pieprz, lubczyk
Sposób
przygotowania:
Bulion podgrzać i
dodać do niego mrożony szpinak. Poczekać aż się rozmrozi i
gotować około 5 minut. Śmietankę połączyć z mąką i
zahartować gorącym wywarem. Dodać do zupy. Doprawić do smaku
solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i lubczykiem.
Zmiksować całość na gładko.
Serwować z
grzankami lub gotowanym jajkiem.
Taki krem uwielbiam z jajeczkiem obowiązkowo.
OdpowiedzUsuńA ilu procentowa śmietana byłaby najlepsza do tej zupki ? :)
OdpowiedzUsuń