Prosta
i smaczna sałatka z wiosennymi akcentami w postaci szparagów,
szczawiu i młodych ziemniaczków. Idealna dla osób dbających o
dietę.
Składniki:
(na
4 porcje)
2
duże pęczki szczawiu
8-10
młodych ziemniaczków
500g
białych szparagów
4
jajka
Pęczek
koperku
Płatki
słodkiej papryki
2
łyżki oliwy z oliwek
2
łyżki wody
Sos
sałatkowy koperkowy
Sposób
przygotowania:
Szparagi
myjemy i dokładnie obieramy. Gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i
cukru aż będą półmiękkie. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Szczaw myjemy i rwiemy na mniejsze
kawałki. Na talerzach układamy szczaw na nim ćwiartki
ziemniaczków, kawałki szparagów i ćwiartki jajek. Sos sałatkowy
przygotowujemy z oliwa i woda. Polewamy nim sałatkę. Dekorujemy
koperkiem i posypujemy płatkami papryki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz