sobota, 30 kwietnia 2016

Surówka z młodej kapusty z kiszonym ogórkiem

Ta surówka świetnie sprawdzi się jako dodatek do wiosennego obiadu lub lekka przekąska. Wyrazisty kiszony ogórek świetnie kontrastuje ze słodkawym jabłkiem i chrupiąca kapustą. Pycha!





Składniki:

½ młodej kapusty

2 jabłka

2 ogórki kiszone

łyżeczka koperku

2-3 łyżki jogurtu greckiego

sos sałatkowy ziołowy



Sposób przygotowania:

Kapustę drobno siekamy. Jabłka myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podobnie postępujemy z kiszonymi ogórkami. Koperek myjemy i drobno siekamy. Z jogurtu i sosu sałatkowego przygotowujemy dresing. Mieszamy z warzywami. 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly