Przygotowanie
takiego deseru zajmuje dosłownie chwilę. Czekoladowy pudding
świetnie komponuje się z słodką konfiturą truskawkową.
Składniki:
szklanka
pełnego mleka
20
ml słodkiej śmietanki 30%
3-4
łyżki nasion chia
czubata
łyżeczka kakao
2
łyżeczki cukru
konfitura
truskawkowa lub wiśniowa
Sposób
przygotowania:
Mleko
podgrzewamy w małym garnku. Gdy jest ciepłe zdejmujemy z ognia i
dolewamy śmietanki oraz dosypujemy kakao i cukier. Dokładnie
mieszamy. Dosypujemy nasiona chia i mieszamy. Pozostawiamy na 5-10
minut i ponownie mieszamy. Wkładamy do wysokich szklanek i
pozostawiamy do schłodzenia w lodówce. Serwujemy z konfiturą
truskawkową lub wiśniową.
takie puddingi mogłabym jeść codziennie! ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do udziału w konkursie http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2016/04/konkurs-wiosna-na-talerzu-z-green.html