piątek, 29 kwietnia 2016

Pudding z chia z konfiturą truskawkową

Przygotowanie takiego deseru zajmuje dosłownie chwilę. Czekoladowy pudding świetnie komponuje się z słodką konfiturą truskawkową. 



Składniki:

szklanka pełnego mleka

20 ml słodkiej śmietanki 30%

3-4 łyżki nasion chia

czubata łyżeczka kakao

2 łyżeczki cukru

konfitura truskawkowa lub wiśniowa



Sposób przygotowania:



Mleko podgrzewamy w małym garnku. Gdy jest ciepłe zdejmujemy z ognia i dolewamy śmietanki oraz dosypujemy kakao i cukier. Dokładnie mieszamy. Dosypujemy nasiona chia i mieszamy. Pozostawiamy na 5-10 minut i ponownie mieszamy. Wkładamy do wysokich szklanek i pozostawiamy do schłodzenia w lodówce. Serwujemy z konfiturą truskawkową lub wiśniową.

1 komentarz:

  1. takie puddingi mogłabym jeść codziennie! ;)
    Zapraszam do udziału w konkursie http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2016/04/konkurs-wiosna-na-talerzu-z-green.html

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly