środa, 27 kwietnia 2016

Pasta z makreli z serkiem i chrzanem

Klasyczny przepis na pastę z makreli odmieniłam odrobiną chrzanu, soku z cytryny i dodatkiem suszonych pomidorów. Taka wersja jest ciekawa w smaku i równie pyszna.






Składniki:

2 wędzone makrele

sok z połowy cytryny

łyżeczka chrzanu/wasabi

200g serka kremowego np. Philadelfia

pęczek szczypiorku

8-10 kawałków suszonych pomidorów w oleju

sól, czarny pieprz



Sposób przygotowania:

Makrele obieramy z skóry i ości. Rozdrabniamy widelcem. Łączymy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, łyżeczką chrzanu, drobno posiekanym szczypiorkiem i suszonymi pomidorami, uprzednio odsączonymi z oleju i posiekanymi. Dodajemy kremowego serka typu Philadelphia i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly