Klasyczny
przepis na pastę z makreli odmieniłam odrobiną chrzanu, soku z
cytryny i dodatkiem suszonych pomidorów. Taka wersja jest ciekawa w
smaku i równie pyszna.
Składniki:
2
wędzone makrele
sok
z połowy cytryny
łyżeczka
chrzanu/wasabi
200g
serka kremowego np. Philadelfia
pęczek
szczypiorku
8-10
kawałków suszonych pomidorów w oleju
sól,
czarny pieprz
Sposób
przygotowania:
Makrele
obieramy z skóry i ości. Rozdrabniamy widelcem. Łączymy z sokiem
wyciśniętym z połowy cytryny, łyżeczką chrzanu, drobno
posiekanym szczypiorkiem i suszonymi pomidorami, uprzednio
odsączonymi z oleju i posiekanymi. Dodajemy kremowego serka typu
Philadelphia i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i świeżo
mielonym czarnym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz