poniedziałek, 18 kwietnia 2016

Wrapy z szynką parmeńską, orzechami i rukolą

Szybkie w przygotowaniu wrapy z tortilli są świetną propozycją na imprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione lekko pikantną rukolą, wyrazistą szynką parmeńską i chrupiącymi orzechami są zdrowa i smaczna propozycją dla dbających o dietę.






Składniki:

4 duże placki tortilla

rukola

100g szynki parmeńskiej

serek kanapkowy śmietankowy

szklanka posiekanych orzechów włoskich

pół szklanki prażonej cebulki



Sposób przygotowania:

Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.



Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą zna serku kanapkowym razem z prażoną cebulką. Następnie układamy plasterki szynki parmeńskiej i całość posypujemy świeżą ukolą. Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.


2 komentarze:

  1. Rzeczywiście idealne do pracy, na lekki lunch jak znalazł.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam kiedyś na kolację, aczkolwiek szynkę parmeńską najpierw ugrillowałam a zamiast orzechów dodałam pestki słonecznika. Aha, i dodalam kilka plastrów papryczek jalapeno do środka. Było PYSZNE! Polecam każdemu :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly