poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Włoskie "caprese"

Jest to bardzo łatwa i szybka w wykonaniu włoska przekąska, która doskonale sprawdza się także jako zdrowa i bardzo smaczna sałatka. Tradycjną mozarellę zastąpiła serkiem włoskim. jest równie pysznie! Delikatna, pyszna i aromatyczna dzięki bazylii i oliwie z oliwek. Niebo w gębie!





Składniki:

(na 4-6 porcje)

Dwa serki ricotta (lub serki typu włoskiego)

10-12 pomidorków koktajlowych

Garść świeżej bazylii

Oliwa z oliwek

Sól do smaku

Wykonanie


Serki ricotta (lub włoskie) pokroić w kostkę lub plasterki. Pomidorki koktajlowe przekroić na pól lub na 4 części. Dodać posiekaną świeżą bazylię, skropić oliwa z oliwek. Dodać soli do smaku.

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly