środa, 6 kwietnia 2016

Grillowana wieprzowina w marynacie

Czujecie wiosnę? Ja tak! 
Zapraszam zatem na wiosennego grilla!

Oryginalna w smaku: lekko pikantna, lekko słodka. Nie wymaga wiele pracy. Wystarczy dzień wcześniej zamarynować mięso i ugrillować. Świetna z sałatką z pomidorów i rukoli.






Składniki:

marynata:

2 łyżki musztardy dijon

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżki majonezu

2 łyżki sosu słodko-kwaśnego



1kg wieprzowiny (karkówka, łopatka, schab)



Sposób przygotowania:

Składniki marynaty: musztardę, majonez, sos sojowy oraz słodko-kwaśny dokładnie łączymy. Mięso obtaczamy z obu stron w marynacie. Układamy w salaterce i owijamy folią spożywczą. Zostawiamy w lodówce na noc.

Mięso grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Można je również panierować i smażyć jak tradycyjne schabowe (należy jednak wcześniej zetrzeć z mięsa nadmiar marynaty aby panierka dobrze się trzymała).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly