Czujecie wiosnę? Ja tak!
Zapraszam zatem na wiosennego grilla!
Oryginalna
w smaku: lekko pikantna, lekko słodka. Nie wymaga wiele pracy.
Wystarczy dzień wcześniej zamarynować mięso i ugrillować.
Świetna z sałatką z pomidorów i rukoli.
Składniki:
marynata:
2
łyżki musztardy dijon
2
łyżki sosu sojowego
2
łyżki majonezu
2
łyżki sosu słodko-kwaśnego
1kg
wieprzowiny (karkówka, łopatka, schab)
Sposób
przygotowania:
Składniki
marynaty: musztardę, majonez, sos sojowy oraz słodko-kwaśny
dokładnie łączymy. Mięso obtaczamy z obu stron w marynacie.
Układamy w salaterce i owijamy folią spożywczą. Zostawiamy w
lodówce na noc.
Mięso
grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Można
je również panierować i smażyć jak tradycyjne schabowe (należy
jednak wcześniej zetrzeć z mięsa nadmiar marynaty aby panierka
dobrze się trzymała).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz