Jajka
faszerowane na dwa sposoby przepyszną pastą z makreli oraz sera
lazur. Dzięki dodatkowi ubitej kremówki obie pasty są bardzo
delikatne i puszyste.
Składniki:
9
jajek
1/4 makreli
50g sera lazur
200ml śmietany kremówki
sól, czarny pieprz
do dekoracji koperek lub rzeżucha
1/4 makreli
50g sera lazur
200ml śmietany kremówki
sól, czarny pieprz
do dekoracji koperek lub rzeżucha
Sposób
przygotowania:
Jajka
gotujemy na twardo i studzimy. Przekrawamy i delikatnie wyciągamy
żółtka, która następnie ugniatamy dokładnie widelcem. Żółtka
dzielimy na dwie równe części i wkładamy do osobnych miseczek. Do
jednej dodajemy makrelę, do drugiej ser lazur. Dokładnie łączymy.
Doprawiamy do smaku. Kremówkę ubijamy na sztywno i dzielimy na dwie
części. Jedną dodajemy do pasty z makrelą druga do pasty z
lazurem. Delikatnie łączymy. Pasty przekładamy kolejno do szprycy
i wyciskamy rozetki. Dekorujemy gałązkami koperku lub rzeżuchy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz