Uwielbiam
faszerowane jajka bo są bardzo łatwe w przygotowaniu i bez trudu
można modyfikować ich smak. W wersji z białym serkiem zamiast
majonezu oraz pełnym dobroczynnych kwasów tłuszczowych awokado
jest nie tylko pyszne ale też zdrowe.
Składniki:
6
jajek
dojrzałe
awokado
3
łyżki groszku
2
łyżki twarogu sernikowego
sól,
czarny pieprz, płatki papryki
Sposób
przygotowania:
Jajka
gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i odcinamy
górna część. Delikatnie wydrążamy żółtko. Groszek gotujemy w
osolonej wodzie 2-3 minuty. Odcedzamy. Awokado rozcinamy na pół,
wydrążamy. Miąższ awokado, groszek, żółtka i ser miksujemy na
gładka masę. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym
pieprzem. Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy rozetki w
miejsca po żółtkach. Posypujemy mielonymi płatkami papryki.
Wygląda tak kosmicznie i tak smakowicie że mam ochotę to zrobić samemu :) Pozdrawiamy i miłego dnia :)
OdpowiedzUsuń