sobota, 5 marca 2016

Francuskie różyczki

Superszybka i niebanalna przekąska, która może być doskonałą ozdobą stołu.
Gotowa do podani w 25 minut i pyszna!




Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
15 dag salami (najlepiej o małej średnicy)
ketchup pikantny
jajko

Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w poprzek w paski o szerokości około 2cm. Każdy kawałek smarujemy warstwą pikantnego ketchupu. Na paskach ciasta układamy plasterki salami tak aby nachodziły na siebie. Rolujemy salami z ciastem tworząc różyczki.
Gotowe układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 15 minut w 210 stopniach C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly