Ekspresowa
propozycja przekąski na imprezę, dla niespodziewanych gości lub
gdy mamy ochotę na coś małego do przekąszenia. Gotowe w 20 minut!
Składniki:
opakowanie
ciasta francuskiego (275g)
ser żółty 100g
jajko
sól gruboziarnista/mak/kminek
ser żółty 100g
jajko
sól gruboziarnista/mak/kminek
Sposób
przygotowania:
Ser
ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ciasto rozwijamy, smarujemy
pędzelkiem rozkłóconym jajkiem oraz posypujemy równomiernie
serem. Kołem do krojenia pizzy kroimy ciasto na pół wzdłuż
węższego boku a następnie w cienkie paski. Tak powstałe paluszki
rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując
około 1cm odstępu pomiędzy nimi. Wierzch paluchów smarujemy
żółtkiem i posypujemy makiem/kminkiem/gruboziarnista solą.
Pieczemy w 180 stopniach C prze 13-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz