Szybkie
w przygotowaniu wrapy z tortilli są świetną propozycją na
imprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione świeżymi
warzywami i pełnym białka tuńczykiem są zdrowa i smaczna
propozycja dla dbających o dietę.
Składniki:
3
pełnoziarniste placki tortilla
strąk
czerwonej papryki
czerwona
cebula
sałata
serek
kanapkowy śmietankowy
tuńczyk
w sosie własnym
Sposób
przygotowania:
Placki
tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko
zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w
mikrofalówce.
Na
placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Układamy
liście świeżej sałaty, kawałki tuńczyka oraz pokrojoną w
cienkie plasterki czerwoną cebulę i paprykę. Zawijamy jeden z
boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i
kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz