Chrupiąca sałata czy rukola, aromatyczne suszone pomidory, wyrazisty parmezan i
grillowana pierś z kurczaka. Niczego więcej do szczęścia nie
potrzeba.
Mega prosta sałatka ale jaki smak!
Nie ma się nad czym za długo rozwodzić... po prostu siadać i jeść!
Składniki:
200g
sałaty/rukoli/szpinaku
½
słoiczka suszonych pomidorów (pomidory +oliwa)
80g
parmezanu
½
puszki kukurydzy
mała
cukinia
2
piersi z kurczaka
sól,
czarny pieprz, słodka papryka, oregano, bazylia,
papryka
w płatkach
Sposób
przygotowania:
Warzywa
myjemy. Kapustę drobno siekamy i układamy na talerzach. Cukinie
kroimy w niewielkie słupki. Kukurydzę odsączamy. Warzywa układamy
na kapuście razem z odsączonymi z oleju suszonymi pomidorami.
Pierś
z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Rozkrawamy wzdłuż na
dwie części. Doprawiamy z obu stron solą, świeżo mielonym
czarnym pieprzem, słodką papryką, oregano i bazylią. Na mocno
rozgrzanej patelni grillowej przesmażamy mięso z obu stron.
Odkładamy na deskę do krojenia i lekko przestudzamy. Kroimy w
paski.
Na
wierzch sałatki układamy kawałki grillowanego kurczaka. Całość
posypujemy pokruszonymi kawałkami parmezanu oraz płatkami papryki.
Sałatkę
skrapiamy oliwa pomidorową i doprawiamy sola i świeżo mielonym
czarnym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz