Dzisiaj będzie tak łatwo, że łatwiej się już nie da. Nawet składników będzie niewiele. Danie typu samograj... wykłaszasz wszytko do naczynia i pieczesz... finito ;)
Ta
karkówka to moje danie popisowe. Bardzo mięciutka, soczysta i
krucha. Nie ma w moim domu przyjęcia bez tego stałego punktu w menu
;)
Składniki:
1
kg karkówki bez kości
sól,
czarny pieprz, suszona cebula, czosnek granulowany, oregano, rozmaryn
lub przyprawa gyros
2-3
cebule
butelka
ketchupu pikantnego
Sposób
przygotowania:
Karkówkę
pokroić w plastry, każdy kawałek przyprawić przyprawami i złożyć
z powrotem w jeden duży kawałek. Włożyć do naczynia
żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, dodać pokrojone w piórka
cebule i zalać wszystko ketchupem. Piec pod przykryciem w temp 190
stopni C przez 70-80 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz