Owoce
zapiekane pod kruszonką czyli crumble to idealny deser dla leniwych
łasuchów. Pyszny, owocowy z chrupiącą kruszonka a do ego sam się
robi.
(na 4 porcje)
jagody (świeże lub mrożone)
opcjonalnie 4 łyżeczki dżemu jagodowego
2 łyżki masła
2 łyżki cukru
łyżka cukru waniliowego
2 łyżki wiórków kokosowych
mąka pszenna
W
kokilkach układamy jagody. Jeśli lubimy bardzo słodkie desery owoce mieszamy z dżemem jagodowym.
Z mąki, masła,
wiórków kokosowych, cukru i cukru waniliowego zagniatamy kruszonkę
tak aby miała konsystencje mokrego piasku. Przykrywamy nią owoce i
zapiekamy 15-18 minut w 180 stopniach C. Gotowe!
tak się cieszę, że jest jagodowy sezon!
OdpowiedzUsuń