piątek, 7 sierpnia 2015

Jagody zapiekane pod kokosową kruszonką

Owoce zapiekane pod kruszonką czyli crumble to idealny deser dla leniwych łasuchów. Pyszny, owocowy z chrupiącą kruszonka a do ego sam się robi.
 

Składniki:

(na 4 porcje)
jagody (świeże lub mrożone)
opcjonalnie 4 łyżeczki dżemu jagodowego
2 łyżki masła
2 łyżki cukru
łyżka cukru waniliowego
2 łyżki wiórków kokosowych
mąka pszenna
 
Sposób przygotowania:

W kokilkach układamy jagody. Jeśli lubimy bardzo słodkie desery owoce mieszamy z dżemem jagodowym.
 
Z mąki, masła, wiórków kokosowych, cukru i cukru waniliowego zagniatamy kruszonkę tak aby miała konsystencje mokrego piasku. Przykrywamy nią owoce i zapiekamy 15-18 minut w 180 stopniach C.  Gotowe!



1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly