Zdrowa
i smaczna jaglanka z sezonowymi owocami i kokosem będzie świetną
alternatywą dla owsianki i pyszną propozycją słodkiego, zdrowego
śniadania.
Składniki:
(na
2 porcje)
100g
kaszy jaglanej
czubata
łyżka wiórków kokosowych
cukier
do smaku
sól
pół
puszki (około 100ml) mleka kokosowego
100
ml mleka
½
szklanki jagód
świeże
owoce sezonowe
jagody
goji
Sposób
przygotowania:
Kasze jaglaną
przelewamy wrzątkiem na sitku. Zalewamy wodą o objętości 2 razy
większej niż objętość kaszy. Dodajemy wiórki kokosowe, nieco
soli i łyżeczkę cukru. Gotujemy aż kasza wchłonie wodę około
12-15 minut. Jagody miksujemy z mleczkiem kokosowym i mlekiem,
dodajemy do kaszy i gotujemy jeszcze chwile do zredukowania płynu.
Przekładamy do miseczek. Serwujemy z świeżymi owocami sezonowymi i
jagodami goji.
co za kolorystyka, mniam <3
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie pysznie!
OdpowiedzUsuń