Puszyste,
wilgotne ciacho z dodatkiem orzechów włoskich i ulubionych owoców.
Idealne do kawy, na imieniny lub jeśli mamy ochotę na coś
słodkiego.
SKŁADNIKI:
4
jajka
szklanka cukru
50g miękkiego masła
szklanka jogurtu greckiego
2 szklanki mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
skórka starta z jednej cytryny
dowolne owoce
orzechy włoskie około 10szt.
szklanka cukru
50g miękkiego masła
szklanka jogurtu greckiego
2 szklanki mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
skórka starta z jednej cytryny
dowolne owoce
orzechy włoskie około 10szt.
WYKONANIE:
Jajka
ubić z cukrem na puszystą masę. W osobnym naczyniu utrzeć masło
i stopniowo dodawać do niego jajka z cukrem. W następnej kolejności
dodajemy jogurt, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i skórkę
cytrynową. Po dodaniu każdego składnika dokładnie zmiksować.
Jednolite ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej
papierem do pieczenia. Na ciasto układamy umyte i pokrojone owoce
oraz ćwiartki orzechów włoskich oraz opcjonalnie kruszonkę.
Pieczemy około 35 minut w temperaturze 180 stopni C.
Witam
OdpowiedzUsuńNominowałam Pani blog do LBA. Po więcej informacji zapraszam na mojego bloga. http://zabookowani-zmuzykowani.blogspot.com/2015/07/tworczosc-nalini-singh-oraz-nominacja.html