Uwielbiam chłodniki! Są pełne smaku, świeżych warzyw i witamin. W dodatku
przygotuje się je w zaledwie kilka minut. Świetnym urozmaiceniem letniego chodniku są orzechy, które fajnie przełamują konsystencje i przyjemnie chrupią ;)
Składniki
3
długie zielone ogórki
2 pęczki rzodkiewek
100g łuskanych orzechów włoskich
pęczek koperku
1l kefiru lub jogurtu naturalnego
ząbek czosnku
sól, pieprz, cukier
2 pęczki rzodkiewek
100g łuskanych orzechów włoskich
pęczek koperku
1l kefiru lub jogurtu naturalnego
ząbek czosnku
sól, pieprz, cukier
Sposób
przygotowania
Ogórki
i rzodkiewki myjemy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Orzechy i
koperek siekamy (orzechy niezbyt drobno). Dodajemy do ogórków i
rzodkiewek. Przeciskam ząbek czosnku. Całość zalewamy kefirem.
doprawiamy do smaku sola, pieprzem i łyżeczka cukru. Chłodzimy,
Serwujemy udekorowane plasterkiem ogórka, koperkiem i orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz