poniedziałek, 8 czerwca 2015

Młoda kapusta słodko-kwaśna

Młoda kapusta to jedno z warzyw, za które kocham wiosnę i zawsze nie mogę się go doczekać. 
 Uwielbiam tą przyrządzaną przez moją teściową na słodko-kwaśno. Jest smaczna, wyrazista, doskonała.





Składniki
Główka młodej kapusty
Łyżka oliwy z oliwek
Łyżka masła
Sól
Biały pieprz
2 łyżki cukru
2 łyżki octu winnego białego
Pól pęczka koperku
Sposób przygotowania
Kapustę myjemy, dzielimy na 4 części i szatkujemy. W garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek, dodajemy łyżkę masła oraz poszatkowana kapustę. Przesmażamy i podlewamy wodą tak, aby przykryła kapustę. Wodę solimy, dodajmy cukier oraz ocet. Gotujemy do miękkości. Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kapusty i mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly