Młoda
kapusta to jedno z warzyw, za które kocham wiosnę i zawsze nie mogę
się go doczekać.
Uwielbiam tą przyrządzaną przez moją teściową
na słodko-kwaśno. Jest smaczna, wyrazista, doskonała.
Składniki
Główka
młodej kapusty
Łyżka
oliwy z oliwek
Łyżka
masła
Sól
Biały
pieprz
2
łyżki cukru
2
łyżki octu winnego białego
Pól
pęczka koperku
Sposób
przygotowania
Kapustę
myjemy, dzielimy na 4 części i szatkujemy. W garnku rozgrzewamy
łyżkę oliwy z oliwek, dodajemy łyżkę masła oraz poszatkowana
kapustę. Przesmażamy i podlewamy wodą tak, aby przykryła kapustę.
Wodę solimy, dodajmy cukier oraz ocet. Gotujemy do miękkości.
Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kapusty i mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz