Mój
mąż nie lubi obiadów na słodko, więc rzadko takie robię. Ten
jest jedynym, na jaki się skusi bez kwaszenia. Dzięki przełamaniu
smaku truskawek bazylią oraz słoną fetą danie nie jest zbyt
słodkie za to bardzo ciekawe w smaku.
Składniki
(na
4 porcje)
400g
makaronu farfalle
500g
truskawek
2
łyżeczki miodu
Duża
garść liści Bazyli
Opakowanie
sera feta
Sposób przygotowania
Sposób przygotowania
Makaron
gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. W czasie makaron się
gotuje myjemy truskawki i odszypułkowujemy. Połowę miksujemy z
listkami Bazyli i miodem na gładki mus. Druga połowę kroimy na 2
lub 4 części w zależności od wielkości owoców. Makaron
wykładamy na talerze. Polewamy musem truskawkowym. Fetę kroimy w
plastry i układamy na środku talerza. Dodajemy pokrojone truskawki.
Dekorujemy listkiem bazylii.
Wygląda pysznie! :-)
OdpowiedzUsuń